Universitatea de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere"

1 decembrie, ziua naţională a României

uMozN7r

E ziua ta, o, Românie!

Venim cu cântece și flori…”

  

        1 decembrie a fost adoptată ca ziua naţională a României în anul 1990, marcând Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Cu acest prilej dorim tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește, zi de zi, cele mai călduroase felicitări și urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!

 

         Dragi  studenți, profesori și colegi de peste Prut!           

 

        Împreună am învăţat să fim mai aproape unii de ceilalţi, să ne preţuim reciproc, să-i punem în valoare pe cei apropiaţi. Colaborarea, grija și aportul Dvs. depus la consolidarea viitorului nostru comun merită recunoștință, considerațiune și admirație. Împreună investim în cea mai valoroasă şi mai sensibilă resursă a societății – generația tânără de profesioniști. Întâlnirile noastre fac parte dintr-un „itinerar de inimă”, pe care îl realizați, aici, la Chişinău „din conştiinţa extremă” atât de importantă pentru noi şi îl faceți “cu pasiunea mesajului asimilat”. Proiectele comune ne ghidează să ne menţinem credinţele noastre vii, să le reafirmăm ori de câte ori avem prilejul şi să le valorificăm întru unitatea conștiinței neamului.

 

Suntem convinși că vom continua, cu același profesionalism și dorință de excelență, să îndeplinim obiectivele fundamentale în sfera educației, în vederea menținerii relațiilor prodigioase între România și Republica Moldova.

 

La mulți ani, prieteni! La mulți ani, români de pretutindeni! La mulți ani, România!

 

Blog Attachment