AL DOILEA MEETING DE LUCRU AL CONSORȚIULUI PROIECTULUI QFORTE
La 3 septembrie 2021 a fost organizat al doilea meeting de lucru al consorțiului proiectului QFORTE – Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova, finanțat de către Uniunea Europeană și înregistrat cu numărul 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP.
Evenimentul a fost organizat în regim on-line și la el au participat șapte universități partenere în proiect din Republica Moldova, precum și cei doi actori importanți ai sistemului de învățământ superior național care sunt Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare (ANACEC).
La meeting a fost realizată o trecere în revistă a primelor rezultate înregistrate în derularea proiectului, conexe cu însărcinările care au fost îndeplinite până în prezent. Din ele menționăm completarea de către parteneri a unui complex chestionar de evaluare a situației privind asigurarea calității în cadrul universităților participante din Republica Moldova și percepția acesteea la nivel de administrația instituției, departamentul de management, corpul profesoral, studenți. Analiza rezultatelor acestui sondaj va permite sintetizarea unui profil de țară referitor la asigurarea calității în școala superioară națională.
O altă sarcină realizată la termen a fost elaborarea Strategiei de diseminare a rezultatelor proiectului, responsabili de elaborarea ei fiind partenerii Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”. Prezentarea Strategiei partenerilor va permite structurarea și organizarea activității de difuzare a activităților și evenimentelor ce se petrec pe perioada desfășurării proiectului QFORTE.
Totodată, la meeting au fost trasate obiectivele operaționale necesar de atins până la sfârșitul anului 2021. De asemenea, au fost evaluate riscurile și provocările pe care le ridică pandemia de Covid-19 în calea bunei desfășurări a proiectului.
Astfel de reuniuni de lucru, de schimb de opinii și bune practici sunt foarte importante din punct de vedere al managementului proiectului, dar și din perspectiva asigurării calității derulării proiectului.