WORKSHOP DE ȚARĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI QFORTE

WORKSHOP DE ȚARĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI QFORTE

 

 Proiectul QFORTE – Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova, înregistrat cu numărul 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, partener în care este și Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”, continuă lucrările sale, în conformitate cu Planul operațional aprobat.

Un eveniment important în acest sens s-a produs la 30 septembrie 2021 și anume Workshop-ul de țară, fiind organizat de către Universitatea de Stat din Moldova, coordonatorul general al proiectului QFORTE.

Lucrările acestui for academic internațional au fost deschise de către dl prof. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, care a salutat invitații și a menționat importanța lui pentru sistemul educațional al țării noastre.

La eveniment au participat toți partenerii proiectului – naționali și de peste hotare, precum Universitatea de Stat din Moldova (în calitate de coordonator al proiectului), Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Comrat, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea de Stat ”B. P. Hașdeu” din Cahul, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), Universitatea din Leipzig (Germania), Universitatea din Salamanca (Spania), Universitatea din Montpellier (Franța) și Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education (CEENQA).

 

 

 

Din partea USPEE ”Constantin Stere” la lucrările Worshop-ului au participat dna dr. Victoria Trofimov, vice-rector pentru relații internaționale și proiecte, coordonatorul instituțional al proiectului QFORTE, dna dr. Valentina Coptileț, vice-rector pentru activitate didactică și calitatea educației și dna dr. Svetlana Gorea, șeful departamentului universitar de management al calității. Comunitatea academică a USPEE ”Constantin Stere”  a fost prezentă on-line la lucrările evenimentului.

În cadrul forului internațional, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și ANACEC au prezentat sistemul național de acreditare din Republica Moldova. Iar partenerii de peste hotare au expus atenției sistemele lor de acreditare instituțională.

La finele lucrărilor forului academic internațional a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar au fost expuse și unele considerente privind eficiența sistemului de acreditare din Republica Moldova comparativ cu cel European, precum și unele recomandări de perfecționare a cadrului național în domeniul respectiv.

Blog Attachment