Universitatea de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere"

Deschiderea unui laborator digital PASCO

        În data de 15 februarie 2022, cu suportul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” a fost dotat un laborator digital (Pasco Digital Lab) în cadrul Colegiului de Studii Integrate „Constantin Stere” din orașul Drochia.

        Pasco Digital Lab este un laborator științific de înaltă tehnologie, o gamă largă de echipamente care le permite profesorilor și studenților să demonstreze și să efectueze toate experimentele în cadrul orelor de fizică, chimie, biologie, geografie, științe naturale, ecologie și mediu, educație fizică, inclusiv STEM learning.
Prezentarea laboratorului a fost realizată de către Igor EVTODIEV, dr. hab., prof. univ., fizician bine cunoscut în Republica Moldova și peste hotarele ei, pentru succese remarcabile în domeniu, care a captat atenția tinerilor pentru trei ore prin experimente realizate în echipă, complexitate și capacitate de analiză a echipamentului prezentat.
 
       Prezent la eveniment, rectorul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, dl Gheorghe AVORNIC, dr. hab., prof. univ., a menționat că dotarea instituției cu echipament este prioritară în scopul asigurării calității ofertei educaționale și va fi depus maxim efort ca discipolii instituției să poată avea acces la tehnologiile moderne și progresive aplicate în procesul de studiu.
 
Blog Attachment